L’Institut Nacional d’Estadística ha fet pública la nova enquesta de Mobilitat Internacional del Estudiants que mostra que els joves espanyols són cada vegada més conscients dels avantatges que ofereix rebre formació internacional.

residencia-sarria_extra-cat_2

Segons les dades de l’enquesta, el 6,7% dels joves entre 18 i 34 anys van cursar una part de la seva formació secundària o superior fora d’Espanya. L’informe conclou també que dels 578.000 alumnes que van marxar a l’estranger durant el 2014, la majoria va passar més de sis mesos fora del país, enfront del 26,8% que ho va fer entre tres i sis mesos i el 11,2% que dedico menys d’un trimestre.

Aquesta nova enquesta forma part d’un projecte de la Unió Europea que té com a objectiu oferir informació sobre la mobilitat internacional en les diferents etapes d’educació formal i destaca que els principals països receptors d’estudiants són Regne Unit (14,1%), Itàlia (12,7%), Amèrica (11,3%), França (10,3%) i Alemanya (9,7%).

Quant als resultats sobre la mobilitat dels alumnes d’educació superior, un alt percentatge procedia d’estudis de doctorat (32,6%), seguit dels graus (16,1%), diplomatures (7,8%) i ensenyaments de formació professional (2,3%).

Aprendre nous idiomes fora d’Espanya

Actualment, els estudiants són conscients de la importància de conèixer idiomes pel seu futur professional. Podem trobar molts cursos d’idiomes a residències universitàries, a centes d’estudi i a escoles oficials, però si de veritat es vol dominar totalment un idioma, estudiar a l’estranger és la millor opció.

L’estudi revela que un 11,9% dels joves ha assistit a cursos d’idiomes a l’estranger amb una durada d’entre dues setmanes i tres mesos, en la majoria dels casos. L’anglès es posiciona com la més estudiada pels espanyols que trien Regne Unit (47,1%), Irlanda (18%) i els Estats Units (10,9%), per millorar el seu nivell de l’idioma.

Deja una respuesta

Previous post ¿Cómo funcionan los créditos rápidos sin aval?
Next post Cataplanas para tu Restaurante